Preskoči na glavno vsebino

Gomorra

je naslov ene od najboljših nadaljevank kar sem jih kdaj pogledal in glede na napoved se bo zadeva še kar nekaj časa dogajala. Do sedaj sta zunaj prvi dve sezoni, ki sem jih pogledal v šubu (tak pač je ko si na bolniški pa maš preveč časa). No pa tud, če nebi bil bi po moje zadevo pogledal dokaj hitro. 

Že nekaj časa je dejstvo, da se dobre serije producirajo v Evropi, z tu pa tam kako svetlo izjemo, ki pride iz Amerike. Tako nas serija popelje na jug Italije v najtemnejše kotičke prekupčevanja z mamili in boja za teritorij. In za ta del Italije res velja "Što južnije, to tužnije". Igralci so dobri in prepričljivi in se odlično razvijajo skozi sezono. Tako lahko spoznamo nebogljenega sinčka, ki se skozi dve sezoni prelevi v pravega mafijskega, če ne že botra pa vsaj neizprosnega morilca. In cel kup drugih likov, ki pa jih ne bom opisoval ali našteval, da ne povem preveč za tiste, ki serije še niste gledali.

O sami zgodbi ne mislim razglabljati, ker bi to ne imelo smisla, verjamem tudi, da tistim, ki ste ljubitelji gledanja serij najbrž ta ni ušla, če pa vam slučajno je pa le pobrskajte po pretočnikih in si jo privoščite, ne bo vam žal. 

Nekaj o vsebini in igralcih pa najdete za začetek TU.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dekle, ki se je igralo z ognjem

je naslov druge knjige, oz. nadaljevanje Dekleta z zmajskim tatujem. Opis prve boste našli, če boste malo pobrskali po zapisih. 
Torej gre za nadaljevanje zgodbe v kateri se vse plete okoli glavne junakinje, s tem, da v tem delu izvemo tudi nekaj zgodbe za nazaj, ki nam pomaga razumeti karakter glavne junakinje. Zgodba je napisana v istem slogu kot v prvem delu in bralca drži priklenjenega in s težkim srcem sem jo odlagal med branjem. 
No po prebrani knjigi sem si ogledal še film, ki je bil posnet. Mogoče bi moral pustit malo čaa vmes a sem bil preveč radoveden in sem si ga ogledal takoj. Žal je knjiga preveč obsežna, zato pač film ne more opisati vsega, kar je v knjigi, no še vedno pa je zadel bistvo in to je najbolj pomembno. 
Tretji del pa bo žal moral počakati, da se vrnem domov.

Veliko prepozno

so se naši vladarji odločili, da v našo preljubo državo spustijo tudi kakega tujega vlagatelja oz. tujo koorporacijo, ki bo pri nas zgradila tovarno in omogočila pregovorno delovnim Slovencem, da lahko delajo. Kako se bo primer Magna v resnici razpletel bomo še videl, se pa vsaj dogaja.

Vsako jutro preletim samo en novičarski portal na telefonu in to je portal nacionalke. Včasih celo najdem kaj zanimivega, tako, kot danes tole. O tem kako pa Slovaki s pridom izkoriščajo tuje vlagatelje, ki niso v njihovi državi samo zato, da bi pomolzli poceni delovno silo. Za kaj takega je nam oz. našim vladarjem vlak že zdavnaj odpeljal. Eno je to, da je naša država zbirokratizirana do plafona, drugo pa je, da so velike firme v teh leti že zdavnaj ugotovili, kje se da dobro in učinkovito poslovati in so se že ustalili, ter po načelu ne menjaj konja, ki zmaguje pač nimajo veliko interesa delati eksperimentov.

Sedaj, ko imamo vsi končno interes po prihodu tujcev, ki bi vsaj kupili kako podjetje na ro…

Zapakiral

sem mojo polarko RCX5, če kdo rabi kaj takega...